Автор Тема: Зерновой элеватор  (Прочитано 28937 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Evgen Koc

• Thank You
  • -Given: 162
  • -Receive: 130
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Re: Зерновой элеватор
« Reply #90 : 26 Лютий 2015, 16:54:15 »
Застосуйте звичайну круглу сталь діаметорм 16-20 мм . Буде набагато дешевше .
      Ще й гарантовано патьоки іржі нержавіною/поцинкованою бляхою сиосів від "саморобного" стрижня перехоплювача з "чорної" сталі.

Offline Evgen Koc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #91 : 26 Лютий 2015, 17:12:06 »
Проще, более того, всегда так и делал.

Grace Hopper, Адмірал у відставці: Найбільш небезпечною фразою є "Ми завжди робили так".  :o

Offline Evgen Koc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #92 : 26 Лютий 2015, 17:33:01 »
Вопрос скорее к Evgen Koc, но жду мыслей от всех. Для молниезащиты элеватора планирую использовать молниеприемники OBO BETTERMANN высотой от 4 до 8м. Планирюю 3 варианта установки.

Якщо закріплення щогли D=40 мм відбувається до металоконструкцій, то замість 5408952 краще взяти 5408964. Щодо закріплення стрижня D=16 мм, лише одне доповнення. Можна обійтися двома тримачами (які з'єднано своїми основами у "8"-ки) у кожній з двох точок закріплення стрижня. Одне кільце "8"-ки тримає стрижень, інше - тримається за якийсь профіль. Сімейство таких тримачів знайдете у каталогу VBS на стор. 298 http://catalog.obo-bettermann.com/cps/rde/xbcr/SID-91BB74DF-FFAB2A52/obo-bettermann/download/uk-uk/Katalog_VBS_2012_ru.pdf
      І все-таки, чи дійсно економічно обґрунтовано морочитися з закріпленням таких високих щогл замість понаставити побільше коротших. Адже кругом - конструктивний метал, проблем з відведенням і розподіленням струму не буде. СС19, а чи пробували Ви перевірити цей варіант за RSM? Бо ж метод кута є придатним для невеликих споруд простої конфігурації. :(

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 962
  • Country: ua
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #93 : 26 Лютий 2015, 18:16:04 »
CC19, возможно найдешь что-то полезное
http://www.xn----7sbabtcodddfmonqke3fxg.xn--p1ai/molniezashita/montazh-molniezashita-elmashprom-bor.html
http://www.elmashprom.com/netcat_files/799/982/h_7a81daac104936f97f7b182ca0c912dc
А здесь http://www.elmont.com.ua/machty-molniezaschitnye.html заказывал одельностоящую мачту 17м у них свое производство. Готовые мачты есть еще у ТФ-кабеля, но они безумно дорогие, раза в 2-3 дороже чем у Элмонта

Offline CC19

• Thank You
  • -Given: 106
  • -Receive: 330
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #94 : 27 Лютий 2015, 09:36:06 »
І все-таки, чи дійсно економічно обґрунтовано морочитися з закріпленням таких високих щогл замість понаставити побільше коротших.
При більш коротких край силоса не попадає в зону захисту, я і при методі сфери.
« Останнє редагування: 27 Лютий 2015, 09:42:47 від CC19 »

Offline CC19

• Thank You
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #95 : 27 Лютий 2015, 10:01:12 »
grossel, Сугор, хорошая информация, но (см. вложение). Т.е. это не готовая конструкция, ее еще нужно рассчитать, что в принципе и правильно, но проект получится не полным. Вот если бы моих конструкторов научить правильно считать этот молниеприемник... :)

Offline Сугор

• Thank You
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #96 : 27 Лютий 2015, 10:15:42 »
CC19, мне кажется, ты излишне заморачиваешься, Элеватор - металлическая конструкция и уже по этому сама по себе может быть молниеприемником. Пересмотрел в сети кучу фото с элеваторами и увидел молниезащиту только на очень не многих фото

Offline CC19

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #97 : 27 Лютий 2015, 14:29:28 »
Сугор, что я защищаю:
 - сам силос, толщина металла в верхнем ярусе и крыши - 1мм;
 - оборудование - привода, они могут быть выше на 1м всех металлоконструкций.

Offline Сугор

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #98 : 27 Лютий 2015, 14:43:50 »
толщина металла в верхнем ярусе и крыши - 1мм;
Но там же есть еще и несущие конструкции
- оборудование - привода, они могут быть выше на 1м всех металлоконструкций.
на сколько я понял они стоят в районе мостиков

Offline Evgen Koc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #99 : 27 Лютий 2015, 14:46:56 »
При більш коротких край силоса не попадає в зону захисту, я і при методі сфери.

Тому що належить поставити на край сиоса стрижні Н=4 м 5401995, закріпивши кожний тримачами 5412609, які й відведуть струм у метал "банки", а вийняти його унизу, за 1500 мм від землі.
       Коли там нагорі вибухова зона (треба позначити межі), то поставити ізольовані щогли з кабелем OBO isCon http://eom.com.ua/index.php?action=downloads;sa=downfile&id=2363
Високі ізольовані щогли тут: http://eom.com.ua/index.php?action=downloads;sa=downfile&id=2603

Offline CC19

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #100 : 27 Лютий 2015, 15:05:27 »
Но там же есть еще и несущие конструкции
Один из вариантов: молния попадает в стенку силоса (не в несущую конструкцию), прожигает его, зерно высыпается, на противоположной стенке растет давления, силос разрывает (как на фото выше). Какая вероятность этого события, я не знаю, но спать я хочу спокойно.
на сколько я понял они стоят в районе мостиков
Разные варианты бывают. Самый плохой: мост с ограждением 1,2м, на высоте 2м находится привод транспортера. Т.е. самая высокая точка - привод.

Offline Evgen Koc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #101 : 27 Лютий 2015, 15:28:53 »
оборудование - привода, они могут быть выше на 1м всех металлоконструкций.

З приводу захисту електроустатковання на горішніх позначках сиосів. Оскільки ми змушені запустити струм блискавки у конструктив, до якого механічно закріплено і електрично приєднано корпуси пристроїв, там виникне велика напруга відносно робочої напруги фаз. Бо як би ми не намагалися зробити малим опір уземлювача, а струм - десятки кА та ще й імпульсний. Та й закон Ома там діє  ::). Тому має сенс поставити протиімпульсний захист для найбільш відповідальних електроприводів. Оскільки там вібрація, я б порадив вібростійкий SPD типу MCF 35-P3+FS-440 артикул 5096976. У каталогу TBS його не шукайте, це виріб новий, проте пройшов випробування у UL (не встиг зробити переклад та викласти у файловий архів). На сайті є http://obo.de/search/de-de.html?query=5096976. А то ми захопилися системою перехоплення, а біда насправді проскакує "дірками" у системі еквіпотенційних сполучень  =-0.

Offline Evgen Koc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #102 : 27 Лютий 2015, 15:43:30 »
Добридень СС19,
Прийшла відповідь від заводу щодо способу закріплення щогл.
1. Загальна порада: на закріплення пускати 1/3 висоти щогли. Тобто, коли маємо 6 м, то два фасадні тримачі розносимо на 2 м!
2. На щоглу 8 м заввишки радять пускати на закріплення 2,5 м та ставити не 2, а 3 фасадних тримачі.
3. Для повної гарантії настійливо радять звертатися до наших конструкторів. Мушу визнати, що не один форумчанин саме це настійливо радив  ::)
Їм важко врахувати наші погодні умови, ожеледицю.

Давайте спробуємо не виходити за 4-метрову висоту стрижнів.

Offline hi_tech

• Global Moderator
  • Thank You
  • -Given: 321
  • -Receive: 475
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #103 : 10 Березень 2015, 13:45:07 »
Тому що належить поставити на край сиоса стрижні Н=4 м
Вот это я тоже считаю правильно.
Evgen Koc, вопрос: "Высота молниеотвода в центре на самой вершине силоса, при выполнении предыдущего решения по установке молниетводов по краям конструкции, должна рассчитываться от земли или уже от защищенной зоны?"

Offline Sergik

• Thank You
  • -Given: 55
  • -Receive: 35
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #104 : 10 Березень 2015, 14:35:18 »
hi_tech, если считать методом угла, то молниеотводы будут считаться как "подвійні стрижньові", но тут вопрос как посчитать двойной разновысокий молниеотвод.
Думаю что надо прикинуть и методом угла и методом сферы и выбрать наиболее жесткий вариант, ибо
спать я хочу спокойно.
:)

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email: