В ПЕРЕЛІКУ ДБН-56 нет такой позиции.
ДБН В.2.5-56
7.1.6 Якщо у приміщеннях, які не категоруються (торговельні, торговельно-виставкові комплеси тощо), розміщуються виробничі ділянки, що відносяться до категорій А, Б та В і не відокремлені протипожежними перешкодами, необхідно передбачати їх захист локальними системами
автоматичного пожежогасіння в межах ділянки (зони).
7.1.5 Для гасіння пожеж при загорянні жиру
в зонах із кухонним обладнанням (плити; сковороди; вертикальні, кутові, ланцюгові печі; шашличні печі з використанням газу, дров, кам'яного вугілля; фритюрниці; жарові шафи; "китайські котли" тощо; системи витяжної вентиляції) на підприємствах харчування при кількості посадочних місць 50 та більше необхідно використовувати АСПГ, призначені для такого виду загорянь.