Німецький стандартизований досвід влаштування фундаментних уземлювачів.
Auswahlhilfe-Erdung_ua.pdf
Filesize: 226.54kB  Views: (1050)  Downloads (275)  Last Download: Сьогодні в 10:01:53 
Previous Download | Next Download
Description: Влаштування уземлювачів, вбудованих до залізобетонних фундаментів, набувають подальшого поширення у світі. Німецькі нормотворці, із притаманною цій нації докладністю, розробили стандарт DIN 18014 Fundamenterder. Хоча дехто в Україні продовжує сумніватися у правомірності таких технічних рішень, вони є ефективними, економічно доцільними та довговічними заходами. Звичайно, виконувати такі роботи має спеціаліст-електрик, оскільки монолітчики не мають необхідної кваліфікації для влаштування надійних та довговічних електричних з’єднань. Зрозуміло, що влаштовувати такі уземлювачі належить на нульовій стадії спорудження об’єкту. Зазвичай, про електрику, та блискавкозахист у цей час не турбуються, намагаючись швидше «закритися».

Цей матеріял покликаний допомогти тим, хто спромігся вчасно «достукатися» до проектувальників/генпідрядників/замовників з пропозиціями щодо цих сучасних прийомів будівництва.

Насамкінець застерігаємо тих, хто матиме справу з гідроізольованими фундаментами. Там теж можливе влаштування вбудованих уземлювачів, але належить враховувати ряд додаткових особливостей, про які у цьому матеріялі не йдеться.
Keywords: Заземлитель заземление электрод молниезащита фундамент железобетон 
Posted by: Evgen Koc 20 Липень 2017, 14:29:15

Rating: This download has not been rated yet.
Linking Codes
Direct Link
Show Html Link Code
0 Members і 1 Гість are viewing this files.

Comments

Add Comment
Comment: 
Your comment will not appear until it has been approved.
Return to Downloads

Powered by: Download System by CreateAForum.com