Автор Тема: Тех. завдання  (Прочитано 4994 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline lepricon

• Thank You
  • -Given: 11
  • -Receive: 9
    • Перегляд профілю
    • Awards
Тех. завдання
« : 28 Травень 2010, 12:20:30 »
Доброго дня всім. В мене до Вас прохання, чи не може хто-небудь виложити сюди тех. завдання видане РЕСом і завдання на проектування, для ознайомлення, і проектну записку вже зробленого проекту, бо плани є, а що пишеться в проектній записці, уявлення не маю :-[. Я тільки закінчив університет, так що досвіду взагалі не маю. надіюсь Ви мене хоч трошки навчите ;)

Андрійка

• Гість
Re: Тех. завдання
« Reply #1 : 28 Травень 2010, 12:45:35 »
Цитата: lepricon
хто-небудь виложити сюди тех. завдання видане РЕСом і завдання на проектування
Не всегда и не на всех фирмах выдают задание на проектирование. Электротехническую часть делаю сам, беру конструкторские чертежи, технологию, советуюсь с сантехниками..вобщем подключаю все оборудование. Дальше даю задание строителям: там-то предусмотреть проем в фундаменте для ввода кабеля, там-то нишу для электрошкафа и т.д.
РЭС (в моем случае облэнерго) еще никогда не выдавал техзадание, только выставляли тех. условия на подключение к своим сетям (обязательно должно быть).
По оформлению можете глянуть в файловом архиве.

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #2 : 28 Травень 2010, 13:02:21 »
Андрійка, тобто Ви на основі плану приміщення і тех. умов від РЕСу(обленерго) і побажань замовника (можливо і усних) робите електроосвітлювальну і електросилову частини, після того вже узгоджуєте їх з будівельниками. я правильно зрозумів??? :-[

а що повинно бути в проектній записці, всі розрахунки туди додаються???   :-[

і чи можна подивитися на якісь тех. умови від РЕСу, бо уявлення немаю, як то діло виглядає  :(

Андрійка Дуже вдячний за поміч !!! :)
« Останнє редагування: 28 Травень 2010, 13:05:18 від lepricon »

Offline O.S.

• Thank You
  • -Given: 118
  • -Receive: 316
  • Country: ua
  • Всем успехов и удачи. 07.01.2013
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #3 : 28 Травень 2010, 13:04:30 »
lepricon, я так зрозумів ви маєте на увазі пояснювальну записку до проекту зовнішніх мереж? Просто бувають проекти внутрішніх мереж (т. зв. "внутрянка" -- розділи ЕО, ЕМ), і зовнішніх мереж (розділ ЕП). То у вас який проект?
І РЕМ не видає технічного завдання, він видає документ, який називається технічні умови. Там прописується точка підключення, дозволена потужність і т.п.

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #4 : 28 Травень 2010, 13:07:54 »
O.S., а до внутрішніх мереж пояснювальна записка хіба не робиться????

Offline O.S.

• Thank You
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #5 : 28 Травень 2010, 13:22:46 »
O.S., а до внутрішніх мереж пояснювальна записка хіба не робиться?

Записка робиться і для внутрянки, і для наружки, просто я ж не знаю, яка саме пояснювальна записка вам потрібна. І якщо вам потрібна записка по внутрянці, то вкажіть для якого саме об"єкту (магазин там, чи кафе, чи завод). Просто ви написали, що у вас плани є, а записки нема. Так ви скажіть, плани чого саме у вас є, а ми вам підберемо відповідну записку під ваші плани.

Андрійка

• Гість
« Reply #6 : 28 Травень 2010, 13:23:38 »
Держи. Все что делаешь должно быть освещено в ПЗ (любой проект). По возможности кратко и ясно.

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #7 : 28 Травень 2010, 13:30:16 »
Андрійка, за приклад тобі окреме спасибі!! ;))

Андрійка

• Гість
« Reply #8 : 28 Травень 2010, 13:32:43 »
P.S. ссылка на РД по молниезащите (в поясн. записке) - устаревшая, давно делал.

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #9 : 28 Травень 2010, 17:42:24 »
O.S., Я перепрошую, я трохи неправильно виразився. я мав на увазі що в загальному, плани приміщень і схеми ЕС та ЕО виставляються, а записки до них з усіма розрахунками в більшості випадків ні  :-[.
я зараз пробую спочатку взагальному розібратися з чого складається проект, розділюю його на частити, вивчаю їх окрамо, а тоді вже буду братися за якийсь конкретний об'єкт, бо зараз ще ні досвіду, ні знань відповідних для розробки проектів немаю, але надіюсь з Вашою допомогою отримати;) :-[

Offline O.S.

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #10 : 28 Травень 2010, 18:01:48 »
lepricon, а, я зрозумів. Просто думав шо ви зробили якісь плани по якомусь конкретному об"єкту, а тепер вам треба записка до цього діла. А якшо ви так, в загальному питаєте, то такого добра тут навалом:

- записка на стадію "П" житловий будинок:
http://eom.com.ua/index.php/topic,3579.0.html

- ще одна схожа
http://eom.com.ua/index.php/topic,3279.0.html

- гараж на 5 машин
http://eom.com.ua/index.php/topic,4051.0.html

- якісь павільйони
http://eom.com.ua/index.php/topic,3278.0.html

Поки що досить  :). Не кажу, що всі записки прям правильні, але для початкового ознайомлення згодяться.

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #11 : 28 Травень 2010, 19:09:29 »
O.S., оо, бачу я попав по правильному адресу :thumbsup:

дуже Вам всім вдячний))) :thumbsup: :)

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #12 : 29 Травень 2010, 11:26:28 »
А в пояснювальній записці потрібно наводити розрахунки по вибору кабелів і захисної апаратури, так як в курсових в універі?? чи просто писати, що вибираємо кабель ВВГ, і на розрахунковий струм Ір=15 А ставимо апарат захисту з ном. вставкою 25 А??? (це я в загальному)

Offline O.S.

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #13 : 29 Травень 2010, 13:20:49 »
В ПЗ описуються тільки принципові технічні рішення, прийняті в проекті. А розрахунки робляться окремо. В ПЗ наводяться тільки результати цих розрахунків (наприклад, розрахункова потужність об"єкта, і т.д.)

5.4 До складу проектної продукції, яка передається Замовнику, не входять інженерно-технічні, техніко-економічні, екологічні та інші розрахунки (...) Ці матеріали (...) зберігаються у проектувальника (...) і можуть бути надані замовнику на його вимогу в вигляді копії (...) або експертному органу в тимчасове користування на його вимогу.

(ДБН А.2.2-3-2004)
« Останнє редагування: 29 Травень 2010, 13:23:23 від O.S. »

Offline Бригадир

• Thank You
  • -Given: 158
  • -Receive: 174
  • Awards Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #14 : 29 Травень 2010, 13:59:15 »
А в пояснювальній записці потрібно наводити розрахунки по вибору кабелів і захисної апаратури, так як в курсових в універі?? чи просто писати, що вибираємо кабель ВВГ, і на розрахунковий струм Ір=15 А ставимо апарат захисту з ном. вставкою 25 А??? (це я в загальному)
Цитата: O.S.
В ПЗ описуються тільки принципові технічні рішення, прийняті в проекті. А розрахунки робляться окремо. В ПЗ наводяться тільки результати цих розрахунків (наприклад, розрахункова потужність об"єкта, і т.д.)
Шоб показать заказчику, шо ты круто поработал, можешь делать как в институте.  :D

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю