Автор Тема: Ел. навантаження від котеджів з різними Рр  (Прочитано 684 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline LarenMc

• Thank You
  • -Given: 130
  • -Receive: 2
  • Country: 00
    • Перегляд профілю
    • Awards
Вітаю.
Виникли сумніви при розрахунку сумарного навантаження від котеджів.
У попередній темі я питав про формулу розрахунку навантаження для котеджів з різними Рр.
В тому випадку були такі дані:
-5 котеджів з Рр(розрахункова) 24,6 кВт
-6 котеджів з Рр=15,6 кВт
-2 котеджа з Рр=14,3 кВт
-4 котеджа з Рр=11,9 кВт.
В сумі (з урахуванням зовн.освітлення, септиків, насосних) по ф-лі 5 п.3.9 виходило 147 кВт.

Наразі дали ще один о'бєкт з такими даними:
-15 котеджів Рр=12 кВт
-8 котеджів Рр=15,3 кВт
-8 котеджів Рр=16,1 кВт
-7 котеджів Рр=18,8 кВт
При цьому, за ф-лою 8 п.3.9 виходить десь 155 кВт.
Якось дивно hmmmm .
Кількість в першому випадку 17 котеджів, в другому - 38.

Можливо хтось робив такого типу проєкти?На якому етапі я невірно зробив?
« Останнє редагування: 08 Квітень 2025, 08:57:04 від LarenMc »

Offline CC19

• Thank You
  • -Given: 106
  • -Receive: 323
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Формула 8 дає значно занижені результати, це вже давно відомий факт, нажаль розробники нічого не хочуть робити з цього приводу. Можете прикинути порахувати для 29 котеджів по ф.5, а потім добавити ще один і порахувати по ф.8 - буде менше, звісно це маячня.
Я стикався з цією проблемою при розрахунку багатоквартирних будинків з різними типами квартир. Спочатку махлював трохи, рахував все одно по ф.5 навіть якщо квартир було більше 29, але потім обленерго перестало пропускати такі розрахунки. Так що все залежить від ОСР.
Можливо, пора***те все-таки по ф.5, прикиньте різницю, і цю різницю приплюсувати як резерв, на перспективу розвитку, до офіційного розрахунку по ф.8

Offline LarenMc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Формула 8 дає значно занижені результати, це вже давно відомий факт, нажаль розробники нічого не хочуть робити з цього приводу. Можете прикинути порахувати для 29 котеджів по ф.5, а потім добавити ще один і порахувати по ф.8 - буде менше, звісно це маячня.
Я стикався з цією проблемою при розрахунку багатоквартирних будинків з різними типами квартир. Спочатку махлював трохи, рахував все одно по ф.5 навіть якщо квартир було більше 29, але потім обленерго перестало пропускати такі розрахунки. Так що все залежить від ОСР.
Можливо, пора***те все-таки по ф.5, прикиньте різницю, і цю різницю приплюсувати як резерв, на перспективу розвитку, до офіційного розрахунку по ф.8
Дякую за відповідь.
Якраз саме і дійшов до такого, що краще зроблю розрахунки за ф.5.
А як Ви виходите з даної ситуації? Робите як написали в останньому реченні?

Offline CC19

• Thank You
  • -Given: 106
  • -Receive: 323
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Та по різному. З котеджами я рідко стикаюся, в основному 9-ти поверхівки. То буває, в основному квартири 1 рівня, і декілька 2 рівня. Так через ці пару квартир 2 рівня приходиться замість ф.1 брати ф.8, яка знову ж дає менші результати, то тоді можу не показати ці пару квартир 2 рівня, а прийняти як всі 1 рівня. Раніше бувало, що на подачу ТУ рахував по ф.5, ОСР давав потужність,  і перевіряв розрахунок тільки при погодженні проектної документації, виявлялося, що потужність треба меншу, ну не буде ж ОСР відшкодовувати кошти за перебрану потужність). то писав, те що лишнє - резерв. Але останнім часом все важче так робити)

Offline LarenMc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Зрозумів. Дякую beer

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю