Доброго дня.
Тільки но хотів зробити пост, побачив цей. У якомусь ступеню моє питання + - поряд.
Питання в тому чи будуть нормально працювати лічильники, наприклад NIK2303 в подібних шафах IP65?
Задав питання представникам NIK, вони мені скинули паспорт лічильника з розділом 1.2.6 Вимоги до умов експлуатації:
"Лічильник призначений для експлуатації в закритих приміщеннях (об’ємах) з природною
вентиляцією без штучно регульованих кліматичних умов, де коливання температури і
вологості повітря і вплив піску і пилу істотно менше, ніж на відкритому повітрі, наприклад, в
металевих з теплоізоляцією, кам'яних, бетонних, дерев'яних приміщеннях (відсутність впливу
атмосферних опадів, прямого сонячного випромінювання; істотне зменшення вітру; суттєве
зменшення або відсутність впливу розсіяного сонячного випромінювання і конденсації
вологи)."
В ПУЕ 1.5.27 дозволяється ставити лічильники в шафах зовнішнього установлення.
По місту бачу багато лічильників зовні, приватний сектор так взагалі всюду на фасадах осель втановлені
в шафах із ступенем захисту.
Справа в тому, що потрібно виконати живлення об'єкту від існуючої ТП (все належить одному підприємству якщо що).
Підключення дали з однієї з розподільчих шаф ТП. Ідея була в цю шафу поставити автоматичний вимикач розрахункової уставки
для захисту лінії від КЗ, а на обєкті (крита стоянка автомобілів) встановити Обліково-розподільчу шафу.
Потім десь побачив рекомендації встановлювати прилади обліку в ТП (там доречі висить вже декілька) і тепер думаю як краще реалізувати....
Якщо ставити вузол обліку в ТП, знова цей холівар з дообліковими рубильинками/автоматами. Типу автомат в розподільчий шафі - ввідний рубильник перед лічильником у шафі обліку-лінійний автоматичний вимикач-----лінія----ввідний рубильник/автомат в шафі розподілу...Схиляюсь до першого варіанту з обліком у шафі IP на подвір'ї.
Чи не буде встановлення лічильнику в шафі порушенням якихось нормативів?