Автор Тема: ввідний автомат на потужність 84квт.  (Прочитано 4380 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Сугор

  • ******
  • Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 931
  • Повідомлень: 9 356
  • Country: ua
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Зі слів власника двигун вентилятора 75квт, чи є тени незнаю.
zif-1, извините, Вы проектировщик? если нет, то наймите профессионалов. И не понятно при чем здесь жилые здания
« Останнє редагування: 16 Травень 2021, 22:05:18 від Сугор »

Offline zif-1

  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Повідомлень: 23
    • Перегляд профілю
    • Awards
Я там працюю,РЕМ хоче обмежити потужність .стоїть автомат 250А хочуть поставити 160А. тому і виникло таке питання.

спеціалістів в нас нема.

Offline CC19

  • ******
  • Thank You
  • -Given: 104
  • -Receive: 301
  • Повідомлень: 1 906
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Я там працюю,РЕМ хоче обмежити потужність .стоїть автомат 250А хочуть поставити 160А
З вашим автоматом на 250А ви зараз маєте можливість споживати близько 130кВт, РЕМ хоче обмежити цю можливість, все чесно.
Але тут інше питання, чому раніше стояв автомат на 250А і це всіх влаштовувало? На підключення будівлі були технічні умови? Чи були в там вимоги щодо обмеження потужності?
Якщо включити двигун 75квт(сушка) ,то через який час відключеться ввідний на 160 А
В принципі, автомата 160А достатньо, але основна проблема може бути при пускові двигуна. Потрібно уточнити як запускається двигун: напряму, по схемі зірка/трикутник, через пристрій плавного пуску? Навряд чи такий двигун пускають на пряму, але якщо все таки пуск прямий, то будуть виникати значні пускові струмі, що і може призвести до відключення автомата. В такому разі потрібен правильний підбір автомата.

Offline zif-1

  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Повідомлень: 23
    • Перегляд профілю
    • Awards
Я там працюю,РЕМ хоче обмежити потужність .стоїть автомат 250А хочуть поставити 160А
З вашим автоматом на 250А ви зараз маєте можливість споживати близько 130кВт, РЕМ хоче обмежити цю можливість, все чесно.
Але тут інше питання, чому раніше стояв автомат на 250А і це всіх влаштовувало? На підключення будівлі були технічні умови? Чи були в там вимоги щодо обмеження потужності?
Якщо включити двигун 75квт(сушка) ,то через який час відключеться ввідний на 160 А
В принципі, автомата 160А достатньо, але основна проблема може бути при пускові двигуна. Потрібно уточнити як запускається двигун: напряму, по схемі зірка/трикутник, через пристрій плавного пуску? Навряд чи такий двигун пускають на пряму, але якщо все таки пуск прямий, то будуть виникати значні пускові струмі, що і може призвести до відключення автомата. В такому разі потрібен правильний підбір автомата.

Технічних умов нема . Підключення відбулося ще за СССР, в підстанції стоїть автомат 250А  в цеху рубільник.
 Тому і стоїть питання як правильно підібрати автомат замість рубильника щоб не вибивало,які коефіцієнти застосувати при розрахунку.

Offline CC19

  • ******
  • Thank You
  • -Given: 104
  • -Receive: 301
  • Повідомлень: 1 906
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Технічних умов нема . Підключення відбулося ще за СССР, в підстанції стоїть автомат 250А  в цеху рубільник.
 Тому і стоїть питання як правильно підібрати автомат замість рубильника щоб не вибивало,які коефіцієнти застосувати при розрахунку.
В такому разі, РЕМ не погодить вам ніякі коефіцієнти. Законних підстав немає, щоб застосувати автомат більше 160А.

Offline zif-1

  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Повідомлень: 23
    • Перегляд профілю
    • Awards
Технічних умов нема . Підключення відбулося ще за СССР, в підстанції стоїть автомат 250А  в цеху рубільник.
 Тому і стоїть питання як правильно підібрати автомат замість рубильника щоб не вибивало,які коефіцієнти застосувати при розрахунку.
В такому разі, РЕМ не погодить вам ніякі коефіцієнти. Законних підстав немає, щоб застосувати автомат більше 160А.
Але автомат не являється обмежувачем потужності .
« Останнє редагування: 18 Травень 2021, 10:36:15 від zif-1 »

Offline zif-1

  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Повідомлень: 23
    • Перегляд профілю
    • Awards
Передзвонив на   приватне підприємство ,в нього є ТУ 65квт  автомат 160А.
ТУ видані 2009р.
 65квт-160А   і 84квт тоже 160А щось тут не так.

Offline CC19

  • ******
  • Thank You
  • -Given: 104
  • -Receive: 301
  • Повідомлень: 1 906
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
ТУ видані 2009р.
Так з того часу пройшло 12років. РЕМ став розумнішим і жадібнішим.
Але автомат не являється обмежувачем потужності .
В кожних областях по різному, одні обмежують лічильником, другі установкою ПЗР, треті - автоматом.
Передзвонив на   приватне підприємство ,в нього є ТУ 65квт  автомат 160А.
В сучасних реаліях, потрібен автомат 125А. Чому у них 160А? Можливо недодивилися (раніше з цим було простіше), можливо домовилися, можливо ще щось. Але ще раз повторюю, є тільки одна формула І=P/(1,73*U*cos φ). Іншої законної формули - не існує.

Offline Сугор

  • ******
  • Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 931
  • Повідомлень: 9 356
  • Country: ua
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
zif-1, Вам нужно найти проект на предприятие. Если он утерян, то нужно как то восстанавливать. Как минимум в главном щите должна быть схема с указанием потребителей и их мощности. Если и этого нет, то нужно искать документацию на оборудование. И на основании этой информации делать расчет нагрузки. И на основании расчета делать выводы какой автомат нужен. Еще должен быть договор на поставку электроэнергии. Возможно на предприятии проводились сезонные замеры потребления электроэнергии, по ним можно определить максимальную нагрузку. Что касается пусковых токов и автоматов, берется пусковой ток от самого мощного потребителя и суммируется с расчетной мощностью от остального оборудования. Даже если предположить, что 86кВт это один двигатель с нормальным пуском, то пусковой ток будет примерно 1150А. У ВА88-33 https://www.iek.ru/api/store/5e29a9c9d2e8542745e7808a.pdf электромагнитная уставка 8Ін (по графику), т.е. 1280А.

Offline zif-1

  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Повідомлень: 23
    • Перегляд профілю
    • Awards
Документації немає,договори  є 2 2002р і 2012р. вказана потужність ,автомат не вказаний.

Offline Сугор

  • ******
  • Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 931
  • Повідомлень: 9 356
  • Country: ua
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
zif-1, если в договоре указано 86кВт, то автомат 160А как раз и ограничивает Вашу договорную мощность и есть небольшой запас. Если Вы планируете развитие, то Вам нужно заключать новый договор, для этого скорее всего потребуется проект. Незначительно увеличить потребляемую мощность можно за счет установки конденсаторных установок для компенсации реактивной мощности

Offline sashkoMTM

  • Global Moderator
  • ******
  • Thank You
  • -Given: 94
  • -Receive: 178
  • Повідомлень: 1 528
  • Country: ua
    • Перегляд профілю
    • Awards
вказана потужність ,автомат не вказаний.
В одному з додатків до договору повинна бути схема. До акту розмежування балансової належності додається. Там точно повинен бути вказаний дообліковий комутаційний апарат. Така схема погоджується обома сторонами. Якщо не знайдете свій примірник - спробуйте отримати копію в облі (щоправда, тут потрібен підхід не "в лоб").

 

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email: