Автор Тема: Як забезпечити нормований час спрацювання захисту лінії електропостачання  (Прочитано 3034 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline il85

• Thank You
  • -Given: 167
  • -Receive: 48
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Опишу ситуацію  - є ТП 10/0,4 потужністю 400 кВА від неї відходить лінія живлення яку захищає запобіжник ПН-2 номінальний струм уставки 160 А довжина лінії 110 м. Потрібно підібрати переріз кабеля так щоб захист ліній (однофазне КЗ в кінці лінії) спрацював за нормований час до 5 с. В мене виходить Великий переріз кабеля.
1. Як можна зменшити переріз кабеля (можливо щось додатково врахувати)?

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 956
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
il85, а який розрахунковий струм лінії? Спробуй виконати розрахунок навантажень з мінімальними коефіцієнтами. Можливо має сенс уставку запобіжника вибрати як найменьшою з урахуванням часо-струмових характеристик. Якщо від ТП до буділі йде декілька ліній і будівля охоплена системою зрівнювання потенціалів, то РЕN провідники всіх КЛ будуть з'єднані паралельно, тобто опір петлі "фаза нуль" буде меньшим. Якщо в будівлі є заземлюючий пристрій то це також зменьшить опір, але як - сказати не можу, необхідно проводити вимірювання

Offline il85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Розрахунок

Offline il85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Для визначення часу спрацювання запобіжників я брав їх часострумову характеристику то ПН-2 ні в які рамки не влазить то прийшлось написати що уставка gL/gG

Offline il85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Особливу роль для мене зрівнювання потенціалів не зіграє. Я прораховую кабель від РП 0,4 кВ ТП до  ВРШ будівлі.

Offline Сугор

• Thank You
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
il85, а навіщо при розрахунковому струмі 100А, брати запобіжник на 160А? Можливо я десь помиляюсь але умене вийшло наступне (разрахунок за Шаповаловим):
Кабель АВВГ 3х70+1х35, 110м, 1,59 ОМ/км, 0,1749 Ом,
ТМ 400кВА, 0,014 Ом
Опір петлі "фаза -ноль" - 0,1889 Ом
т.к.з. - 1,22кА

час спрацьовування запобіжника 160А - меньше 1с

Offline il85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
В мене все не так добре ПН-2 КЭАЗ
« Останнє редагування: 14 Січень 2014, 11:15:46 від il85 »

Offline Сугор

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
В мене все не так добре ПН-2 КЄАЗ

чому? На жаль не знаю як в графіку вибрати 1,6кА, але при т.к.з. 1кА за 5сек спрацьовує запобіжник 80А. Я вважаю, що запобіжник 100А захистить кабель АВВГ 4х70 (в разрахунках брав кабель 3х70+1х35). Або візми запобіжники іншого виробника  http://www.eleton.com.ua/production/index3.php?show_level=155&from_level=146:D

Offline grossel

• Thank You
  • -Given: 110
  • -Receive: 1623
  • Awards ЕОМактивность II- 2й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
 1. Чому опір перехідних контактів складається з 3 значень а не з 2-х?
 2. Чому не використати для захисту лінії запобіжники зі схожими габаритними розмірами типу ППН-35 (КЭАЗ) замість ПН-2, з часово-струмовою характеристикою відключення для запобіжника на струм вставки 160А-0,8кА з часом спрацювання біля 5 сек?
канал видео wwwGenPlanaNet на YouTube
http://www.youtube.com/user/wwwGenPlanaNet

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю