Автор Тема: блискавкозахист на стовбі освітлення  (Прочитано 2684 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline martun

• *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
    • Перегляд профілю
    • Awards
Доброго дня Шановні форумчани! В мене є питання: чи можна розміщувати блискавкоприймач на стовбі освітлення?

Offline sashkoMTM

• Global Moderator
  • Thank You
  • -Given: 94
  • -Receive: 178
  • Country: ua
    • Перегляд профілю
    • Awards
martun, не знаю, чи можна, але неодноразово бачив на АЗС опори зовнішнього освітлення з блискавкоприймачами.

Offline martun

• *
  • Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
От саме це я і думаю поставить на АЗС на опорі зовнішнього освітлення блискавкоприймач!

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 956
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
martun, нормальное решение. Все зависит от того как на все это смотреть... Устанавливать молниеприемник на опоре освещения, или светильник на мачте молниеприемника?

Offline *Андрей*

• Thank You
  • -Given: 279
  • -Receive: 186
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Доброго дня Шановні форумчани! В мене є питання: чи можна розміщувати блискавкоприймач на стовбі освітлення?
В принципе, нормальное решение, но не следует забывать о минимальных расстояниях от кабеля до подземных резервуаров, ТРК и т.д.

Offline martun

• *
  • Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Сугор, то я так і не зрозумів можна чи не можна!?

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 956
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
martun, опора освещения - уже готовый молниеприемник.

Offline Sergik

• Thank You
  • -Given: 55
  • -Receive: 35
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
martun, можна размещать молниеприёмник,
Сугор, я думаю, что опора не металлическая.

Offline Evgen Koc

• Thank You
  • -Given: 162
  • -Receive: 130
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
      1) Можна розміщувати, оскільки у ДСТУ немає прямої заборони на такі технічні рішення.
      2) Якщо все ж-таки шкодА електроустатковання АЗС, є кілька троха складніших версій:
      - перетворити стовп на блискавкоприймач, але поставити світлодіодний світильник з фотоелектричним модулем так, аби він був захищений від прямих ударів блискавичних (проте його корпус був приєднаний до струмовідводу десь у одній точці);
      - захистити електроустатковання АЗС блискавичником (ПЗІП Тип 1), а живлення світильника здійснити від точки, яка є між вхідним "автоматом" і тим блискавичником. Коли кабель освітлення "спіймає" таки імпульс струму, блискавичник не пустить його далі, туди, де чутлива електроніка. До речі, те ж саме стосується освітлення цінника, який є на кожній АЗС;
      - зробити на стовпі ізольований від нього громовідхильник (на ізоляторах або з ізольованим доземним провідником).

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю